vorige

18 juli 2008, Laatste dag van de tweede trekking, Slapen in Karakol

volgende
We lopen vandaag het laatste stukje van de trekking. Als we nog niet zo ver gelopen hebben zien we al de rode rotsen die vandaag ons doel zijn. Langzaam zakken we af en komen we steeds meer in de bewoonde wereld terecht. Hoe lager wij komen hoe lager ook de wolken komen, en dan begint het te druppelen wat na een korte tijd over gaat in echte regen. Gelukkig is het dan nog maar een klein stukje tot aan de truck en kunnen we droog binnen zitten. Als de paarden er zijn worden ze afgepakt, en moet alles weer de truck in. Nu is het wachten op de paarden-eigenaar, die zou ze hier komen ophalen. Hij had er al moeten zijn, maar er is nog geen spoor van hem te bekennen. Dan eerst maar de lunch. Als we net zo'n beetje aan het eten zijn, wordt er besloten dat we toch gaan vertrekken en dat de paardenmannen met de paarden verder richting bewoonde wereld gaan lopen/rijden. Na 2 km rijden zien we het vrachtwagentje van de paardeneigenaar staan. Bleek dat Alex te ver doorgereden was, niet dat wij dat echt erg vonden want het scheelde ons een hoop regen. Maar goed terwijl er even met de paarden-eigenaar gepraat wordt hebben wij de tijd om nog wat plaatjes te maken, en onze hoofdpaardenman blijft nu ook achter.
Dan volgt de rit naar Karakol. Uit gewoonte wordt er naar een guesthouse gereden, maar door overboeking bij eerdere reizen zijn we in een ander guesthouse onder gebracht. Het is even zoeken en vragen naar de weg, maar dan arriveren we tenslotte toch bij guesthouse Teskey. Na een snelle douche ga ik met Christiaan en Anna de stad in na nog even afscheid van Olga genomen te hebben. We lopen een klein rondje door de stad en daarna willen Anna en Christiaan een (internet)cafe bezoeken en ga ik alleen verder. Niet veel later kom ik Cor tegen en samen zoeken we de toegang van de Russisch Orthodoxe kerk. Een mooie houten kerk, helaas niet te bezichtigen, maar van buiten ook mooi. Na nog wat door de stad gelopen te hebben Cor gaat opzoek naar Christiaan en Anna. Ik loop verder door de stad en kom Pauline tegen. We zien een groot lelijk gebouw waar een aantal mensen in en uitlopen en besluiten te kijken wat daar is. Hij blijkt een soort van warenhuis te zijn. Alleen is het meer zo dat iedereen zijn eigen winkeltje van een paar vierkante meter heeft. Je kunt er van alles krijgen, van electronica tot huishoudelijke spullen, souveniers en kleding. We kijken onze ogen uit. Na dit bezoek besluiten we weer terug te gaan. Onderweg maken we nog wat foto's van een aantal huizen. 's Avonds eten we bij het guesthouse, o.a. met rijst en vlees gevulde paprika's.
rijden 60,5 km lopen 8,3 km

Grotere kaart weergeven
De ontbijttafel is al gedekt De Escher rivier, We kijken toch echt in de stroomrichting
De rode rotsen We naderen de bewoonde wereld
We komen dichterbij Helaas komen de wolken ook steeds lager
In deze vrachtwagen gaan de 7 paarden, en alle paardenmannen terug Na al die grijze rotsen is zo'n rode ook wel erg mooi
Onderweg naar Karakol Ons guesthouse voor vandaag
Russisch Orthodoxe kerk Bijna helemaal van hout
Ezelkar, oude Lada of een Mercedes Prinsessen jurkjes hebben ze hier genoeg
Vast een lokale held Nodig aan een opknap beurt toe
De geiten moeten ook wat eten Je koopt of wat blauwe verf...
...of je koopt een oude Pasaat