vorige

07 juli 2008, Tweede dag eerste trekking

volgende
Het begint al routine te worden. Opstaan, spullen inpakken, om 7 uur ontbijt en om 8 uur gaan we lopen. Vandaag lopen we eerst op gelijke hoogte blijvend verder het dal in. Tot we van boven de rivier kunnen zien die we over moeten steken. Omdat Senja niet precies weet waar we er overkunnen wachten we hier tot de paardemannen ons ingehaald hebben. Heb ik mooi even de tijd om een panoramafoto te maken. We dalen de berg af, en bij de rivier gekomen zijn er twee mogelijk heden. Of de schoenen uit en door de rivier waden, of gebruik maken van de restanten van de brug. Ik ga voor de tweede optie en zonder al te veel problemen kom ik droog aan de overkant. Deze route is niet voor iedereen een optie, maar we komen allemaal aan de andere kant. Dan gaat het weer een 200 meter omhoog. Waarna we het volgende dal inlopen. Als we bij een rivier komen worden de paarden afgeladen. In eerste instantie denken we dat dat voor de lunch is, maar nee, we zijn er al. Hier slaan we ons kamp op.
Met de felle zon is het behoorlijk warm, en in de buurt van het kamp is geen boom te bekenen. Behalve dan een struik op een eilandje in de rivier. Hier installeer ik me dan ook met camera en boek. Het is er goed uit te houden, en door de wind soms zelfs wat koud, al kun je niet echt lekker zitten omdat je geen ruggesteun hebt. Daarom ga ik de buurt maar wat verder verkennen, en steek het riviertje helemaal over. Door de bloemen velden volg ik het riviertje een stuk, en steek dan het inmiddels gesplitste riviertje weer over. Hier zijn wel wat hogere bomen. Terug bij het kamp even met Pauline langs de water kant gezeten en dan ga ik me verderop in de rivier wassen. Na deze verfrissing trek ik me terug in de schaduw van de tent. Je kunt er heerlijk liggen. We worden opgeschrikt door een stel Kirgizische ruiters die een kudde runderen van de ene kant van het dal naar de andere kant brengen. Dan is het weer tijd voor het eten. Na het eten verdwijnt de zon snel achter de bergen en wordt het snel kouder. Het duurt niet al te lang voor we ons bed opzoeken.
Lopen 9,3 km

Grotere kaart weergeven
Die kant gaan we vandaag op Ahh daar zijn we al
Over een van de vele parallel lopende (vee)paadjes die rivier moeten we straks oversteken
Valentijn helpt Anna naar de overkant en Ingrid
Via de stenen en de restanten van de brug kom je ook aan de overkant, met droge voeten. Daar zijn we vanochtend vandaan gekomen
Wat hebben ze hier toch mooie bergen Het laatste bergje voor vandaag hebben we al weer gehad
Je blijft je verbazen over de schoonheid van de bergen Een paardenman wast de paarden, het paard dat het dichtsbij staat heeft daar geen zin in.
Wow, dat we hier mogen rondlopen Uitzicht van uit de tent
Een kudde runderen wordt door een stel Kirgiezen te paard verplaatst. Ze lopen stevig door
Ik blijf me verbazen Dat zoiets bestaat, het lijkt wel namaak